O nama


Poštovani,
U Sportskom savezu opštine Majdanpek dana 27. jula 2018. godine, održana je Vanredna izborna skupština na kojoj je Maksimović Ivan izabran za Predsednika SSOM a Ivan Đorđević za Generalnog sekretara.

Objekti: SRC “6 Avgust” poseduje objekte otvorenog i zatvorenog tipa, koji mogu pružati usluge kako profesionalnog tako i rekreativnog bavljenja sportom. Centar je smešten na vrlo atraktivnom mestu na idealnoj visini od 250 metara. U objekte zatvorenog tipa spadaju:

-Sportska dvorana za rukomet, košarku, odbojku, mali fudbal i drugo, sa 1500 mesta za gledaoce na tribinama, fitnes klub (za fitnes, bodi bilding I fizičke pripreme sportista)

-Bazen olimpijskih razmera sa dva pomoćna bazena, i tribinama za 700 gledalaca, terasom za odmor i sunčanje.

OBJEKTI OTVORENOG TIPA SPORTSKO-REKREATIVNOG CENTRA

Fudbalski stadion propisanih dimenzija sa tribinama koje su jednom delom pokrivene, atletskom stazom I terenom za tenis.

Skijaški centar “Rajkovo” udaljen 4km od grada na 750 metara nadmorske visine. Poseduje dve skijaške staze duzine 1000 metara i druga 1200 metara i obe su spojene vučnim ski liftom kapacitetom 120 skijaša na sat. Takodje raspolaže mašinom za tabanje snega I pripremanje staze.

-Gradski stadion je smešten u samom gradu. Propisanih je dimenzija sa tribinama koje su smeštene sa bočnih strana terena.

U sklopu stadiona postoji teren za rukomet I mali fudbal sa tribinama kao i prostorije fudbalskog kluba sa novoizradjenim svlačionicama.

-U opštini Majdanpek postoji oko 25 otvorenih sportskih terena pod reflektorima.

-U sklopu hotela Lepenski Vir nalazi se stadion, tereni za odbojku, košarku, mali fudbal kao i teretana i bazen u samom hotelu, koji se inače koriste za pripremu sportista iz zemlje i inostranstva.

Pored toga u Milanovcu takodje postoji I teren za mali fudbal sa tribinama koji se nalazi u centru Milanovca pored samog Dunava.

-Porečki zaliv je pogodan za sportove na vodi kao što su jedrenje, veslanje itd…

-Novoizgradjena sportska hala u Rudnoj Glavi.

-Fudbalski stadioni – pored gradskih stadiona u nasoj opstini postoje i 5 stadiona u seoskim Mesnim zajednicama.

-U gradu postoje tri fiskulturne sale:

-OS “12. Septembar”

-OS “Velimir Markicevic”

-U srednjoj Tehnickoj skoli

I jedna u Donjem Milanovcu:

-OS “Vuk Karadzic”

AKCIJE:

Organizacija skolskog sporta.

SKOLSKI SPORT

Sportski savez opštine Majdanpek organizuje školski sport u okviru OSIURS-a (Olimpijske sportske igre RS) po rasporedu Ministarstva za skolski sport. Takmicenje se odvija u 14 sportskih disciplina koje se održavaju tokom čitave školske godine u plasmanu od školskog do Republičnog ranga takmičenja, i svake četvrte godine se odrzava školska Olimpijada. U skolskim takmičenjima sve škole u našoj opštini, a ima ih ukupno 7, i to 5 osnovnih i 2 srednje škole, angažuju decu za učešće.

MASOVNE MANIFESTACIJE

Seoska sportska Olimpijada je najmasovnija manifestacija koje se odrzava u opštini Majdanpek jer okuplja oko 900 takmičara. Traje samo jedan dan i održava se takmičenje u 10 različitih disciplina od kojih su najveci broj stare narodne discipline, i učestvuju takmičari iz svih mesnih zajednica naše opštine.

Discipline Olimpijade su:

1.       Atletika

2.       Mali Fudbal

3.       Odbojka

4.       Stoni tenis

5.       Šah

6.       Nadvlačenje konopca

Postoji jos i narodno nadmetanje i narodni višeboj.

U narodno nadmetanje spadaju:

1.       Trčanje u džaku

2.       Struganje oblice

3.       Nadvlačenje štapom

A u narodnom višeboju:

1.       Bacanje kamena sa ramena

2.       Skok iz mesta

3.       Bacanje potkovice u cilj

4.       Trčanje preko prirodnih prepreka

TURNIRI:

 “Mića Mijalković” – Memorijani turnir u malom fudbalu koji se održava u Avgustu mesecu, takođe u tri uzrasne kategorije – seniori, pioniri i petlići. Traje oko 5 dana i odigrava se u dvorištu OŠ “Velimir Markićević” i to uglavnom u večernjim satima pod reflektorima. S obzirom da je škola u samom centru grada turnir je izuzetno posećen.

Jednodnevni turniri u detumima bitnim za Opštinu Majdanpek u razlicitim sportskim disciplinama, tokom cele godine.

Igre bez granica za predškolsku decu kao i za niži školski uzrast koje se održavaju tokom Septembra meseca. Od 2009. Godine predviđene su Male Olimpijske školske igre za niži školski uzrast koje ce se održavati uz pomoć učiteljica i nastavnika fizičkog vaspitanja.

Pruža pomoć u organizaciji turnira u mesnim zajednicama i to u vidu stručne pomoći, finanskijske i organizacione.

Takođe igre koje se organizuju u vidu obeležavanja Svetskog dana protiv dijabetesa i sl.

Zabavna škola fudbala (Open Fun Football Schools – projekat Danske Vlade uz učešće Opštine) koja okuplja oko 200 dece.